Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamppaj med brie och västerbottenost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En riktigt smarrig paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet, gärna i en matberedare.
  2. Kavla ut degen ca 4 mm tunt och klä en smord pajform ca 23 cm diameter.
  3. Ställ in i frysen i ca 15 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 gr.
  5. Förgrädda direkt från frysen i ca 4 minuter.
  6. Ta ut pajskalet och sänk ugnen till 175 gr.
  7. Dela svampen i mindre bitar.
  8. Skala vitlöken och hacka den fint.
  9. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och fräs svampen några minuter under omrörning.
  10. När vätskan kokat bort låter du vitlöken fräsa med någon minut.
  11. Salta och peppra.
  12. Ta pannan från värmen.
  13. Fördela ruccula och persilja i botten på pajskalet.
  14. Vispa ihop ägg och grädde.
  15. Blanda ner den rivna osten och svampen och häll ner i pajskalet.
  16. Skär brieosten i skivor och fördela ovanpå kantarellerna.
  17. Tryck ner dem något.
  18. Grädda i ca 35 minuter. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.