En paj som är lätt att göra och som smakar fantastiskt gott.
Pajdegen med sojamjöl är GI-vänlig och dessutom perfekt när man får gäster som är glutenintoleranta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda sojamjöl och smör till en deg. Tryck ut den i en pajform, gärna med avtagbar kant och nagga pajskalet lite med gaffel.
Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
- Skala och hacka löken, skär svampen i skivor.
Fräs löken mjuk i smör i en torr stekpanna, lägg i svampen och fräs till vätskan kokat in. Rör om lite då och då, salta och peppra.
Vispa samman ägg, kesella, grädde, sherry, ost, salt och peppar i en skål. Vänd ner svampen och häll smeten i pajskalet.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills äggstanningen stannat och pajen fått lite färg.
Dekorera den färdiga pajen med pistagemandel och basilikablad.
Publicerat den
24 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar