Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamppaj med pistagemandlar

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En paj som är lätt att göra och som smakar fantastiskt gott. Pajdegen med sojamjöl är GI-vänlig och dessutom perfekt när man får gäster som är glutenintoleranta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda sojamjöl och smör till en deg. Tryck ut den i en pajform, gärna med avtagbar kant och nagga pajskalet lite med gaffel. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
  3. Skala och hacka löken, skär svampen i skivor. Fräs löken mjuk i smör i en torr stekpanna, lägg i svampen och fräs till vätskan kokat in. Rör om lite då och då, salta och peppra. Vispa samman ägg, kesella, grädde, sherry, ost, salt och peppar i en skål. Vänd ner svampen och häll smeten i pajskalet.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills äggstanningen stannat och pajen fått lite färg. Dekorera den färdiga pajen med pistagemandel och basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.