Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamppaj med smak av sherry

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Här är pajen gräddad på en vanlig plåt med ca 1 1/2 cm hög kant. Servera pajen direkt ur långpannan eller skär den i bitar. Pajen går bra att frysa in. Tina den sedan långsamt i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en långpanna 40x35 cm. Nagga med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Fyllning: Ansa, skölj och finstrimla purjolöken. Skär den stora svampen i mindre bitar. Stek svampen i smör i en stekpanna 3-4 minuter. Rör ner purjolöken och fortsätt steka tills den är mjuk. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Blanda ner sherry. Lägg svampröran i pajskalet.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och 1/2 tsk salt. Häll det över svampen och purjolöken. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammakavat 24 augusti 2009

    Hej Benita! Hade kräftskiva i lördags o serverade bland annat denna pajen! Hittade den i Allt om mat...letade efter ostpaj och fick se att du fixat hit svamppajen! Tack !!. Du väljer bra grejer, du tjejen! Alla tyckte om denna paj. Ha det bra! åsa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.