Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamppaté med lökmarmelad

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Svamppaté överraskar många genom att vara så väldans smakrik, speciellt om du blandar lite olika svampsorter. Du kommer att få lökmarmelad över, men den är ett gott tillbehör till det mesta. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Svamppaté: Hacka svamp, gul lök och vitlöksklyftan fint. Fräs i lite olja tills löken mjuknat och svampen släppt sin vätska. Häll ner i en matberedare tillsammans med några droppar tryffelolja, grädde, persilja, salt och vitpeppar. Mixa till en slät paté. Häll över i en skål och låt svalna helt.
  2. Lökmarmelad: Skiva rödlökarna fint och fräs o oljan tills den mjuknar och blir lätt transparent. Häll på rödvinsvinäger och socker och låt puttra på i några minuter tills löken blir riktigt mjuk och nästan all vätska kokat in. Häll över i en skål och låt svalna helt.
  3. Skiva kavringen och skär i mindre bitar. Bred på lite svamppaté på varje bit och toppa med lökmarmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.