Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamppiroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Att vandra i skogen och leta svamp är en trevlig helgaktivitet. Ett utmärkt sätt att låta svamplyckan komma till sin rätt är att laga dessa utsökt goda svamppiroger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pirogdegen. Hacka samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylen, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör fyllningen. Rensa och skär svampen i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i matfett tills all vätska har kokat in.
  3. Krydda blandningen med salt och rosépeppar. Tillsätt crème fraiche och persilja. Låt svampblandningen kallna. Kavla ut pirogdegen på ett mjölat bakbord till en rektangel, ca 20x40 cm. Dela degen i åtta rutor.
  4. Lägg en klick svampfyllning på varje degruta. Vik ihop degen till trekantiga piroger. Nyp till om kanterna. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt. Pensla därefter pirogerna med uppvispat ägg. Grädda pirogerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera dem nygräddade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.