Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampsallad med vitlök och timjan á la Viktväktarna

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Lunchrätt! Därför är den nyttig: Rätten har mycket låg energitäthet, vilket betyder att du kan äta dig mätt med gott samvete. Samtidigt gör det höga innehållet av kostfibrer att du blir mätt. Rätten bågnar även av nyttiga vitaminer och mineraler som till exempel vätskereglerande kalium och immunförsvarsstärkande C- och E-vitamin. Näringsinnehåll per portion: Energi: 367 kcal · Protein: 15 gram · Fett: 9 gram · Kolhydrater: 55 gram · Kostfibrer: 15 gram

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Om du väljer torkad karljohansvamp behövs 100 g torr svamp. Stek dem på hög värme i lite olja tills de börjar ge ifrån sig vätska.
  2. Tillsätt hackad lök och när den är genomskinlig tillsätts hackad vitlök. Lägg ner timjankvistarna efter 5 min och tillsätt ljus balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och vänd ner i blandsallad och strimlad och förvälld mangold. Även spenat kan användas. Salladen serveras varm med rostat bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.