Ärtmixen får en härlig illgrön färg och ljuvlig smak. God att ha direkt i soppan eller som här på rostad fullkornbaguette.
Soppan blir festfin med 1-2 msk madeira eller portvin.
Instruktioner
- Ansa och skär svampen grovt. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 2 msk matfett tills den vätska som bildas kokat in och löken är mjuk.
Häll på vatten, lägg i buljongtärningar och tillsätt grädde.
Smaksätt med timjan och 2 krm svartpeppar.
Låt soppan koka 15-20 minuter.
- Halvtina ärterna och skala vitlöken. Kör i en matberedare eller använd stavmixer. Tillsätt citronjuice och 2 msk olja.
Kör till en jämn massa, smaksätt med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Rör ut maizenan i ½ dl kallt vatten och vispa ner redningen i soppan. Låt den koka ytterligare 2 minuter.
- Servera soppan med rostat bröd och ärtmix.
Publicerat den
15 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar