Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampsoppa med ärtcréme och rostbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ärtmixen får en härlig illgrön färg och ljuvlig smak. God att ha direkt i soppan eller som här på rostad fullkornbaguette. Soppan blir festfin med 1-2 msk madeira eller portvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär svampen grovt. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 2 msk matfett tills den vätska som bildas kokat in och löken är mjuk. Häll på vatten, lägg i buljongtärningar och tillsätt grädde. Smaksätt med timjan och 2 krm svartpeppar. Låt soppan koka 15-20 minuter.
  2. Halvtina ärterna och skala vitlöken. Kör i en matberedare eller använd stavmixer. Tillsätt citronjuice och 2 msk olja. Kör till en jämn massa, smaksätt med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Rör ut maizenan i ½ dl kallt vatten och vispa ner redningen i soppan. Låt den koka ytterligare 2 minuter.
  4. Servera soppan med rostat bröd och ärtmix.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.