Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svamptarte med ost och pinjenötter

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Tillsammans med en fräsch sallad blir den här tarten en härlig lunch eller lätt middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut pajdegen och klä en låg pajform i plåt, diameter 23 cm med den. Lägg en rundel bakplåtspapper i pajskalet och fyll det med pajtyngder. T ex gula ärtor eller ris. Förgrädda i 15 minuter.
  2. Ta ut pajskalet och ta bort tyngderna och bakplåtspappret. Nagga pajskalet med en gaffel och pensla med lätt vispat ägg. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Häll vatten i en liten kastrull. Lägg i vitlöken och koka den i 15 minuter. Häll av vattnet.. Låt vitlöken svalna tills det går att hålla i den. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalet. Lägg dem i en bunke och mosa dem till en slät smet tillsammans med ricottaosten och crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
  4. Värm smör och olivolja i en stekpanna. Stek svampen i 10-15 minuter, tills den blivit mjäll och vätskan avdunstat. krydda med salt och peppar.
  5. Bred ut ostkrämen i det avsvalnade pajskalet. Varva svamp och riven ost i två omgångar. Strö pinjenötterna över osten. Grädda i 25 minuter eller tills fyllningen blivit varm och pinjenötterna gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.