Tillsammans med en fräsch sallad blir den här tarten en härlig lunch eller lätt middag.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut pajdegen och klä en låg pajform i plåt, diameter 23 cm med den. Lägg en rundel bakplåtspapper i pajskalet och fyll det med pajtyngder. T ex gula ärtor eller ris. Förgrädda i 15 minuter.
- Ta ut pajskalet och ta bort tyngderna och bakplåtspappret. Nagga pajskalet med en gaffel och pensla med lätt vispat ägg. Grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler.
- Häll vatten i en liten kastrull. Lägg i vitlöken och koka den i 15 minuter. Häll av vattnet.. Låt vitlöken svalna tills det går att hålla i den. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalet. Lägg dem i en bunke och mosa dem till en slät smet tillsammans med ricottaosten och crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
- Värm smör och olivolja i en stekpanna. Stek svampen i 10-15 minuter, tills den blivit mjäll och vätskan avdunstat. krydda med salt och peppar.
- Bred ut ostkrämen i det avsvalnade pajskalet. Varva svamp och riven ost i två omgångar. Strö pinjenötterna över osten. Grädda i 25 minuter eller tills fyllningen blivit varm och pinjenötterna gyllenbruna.
Publicerat den
3 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar