Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svart risgröt med ingefära och frukt

 
Skriv ut

Dramatisk dessert som bör avnjutas i små portioner. Kiwi, mango, ananas, banan eller apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp riset med vatten och salt. Låt puttra under lock i en tjockbottnad teflonkastrull ca 40 minuter. Låt därefter puttra utan lock ca 30 minuter tills vattnet kokat in och riset är mjukt och lite mosigt men inte sönderkokt. Rör om ofta. Tillsätt mer vatten om det behövs.
  2. Rör ner kokosgrädde och sjud i ca 5 minuter. Smaka av med syltad ingefära och socker. Servera ljummen med frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.