Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svart vinbärsmarmelad, -sylt

 
Skriv ut

En underbart god marmelad. Den är också mycket god i kombination med ost på t ex en rostad smörgås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva bär och socker i en gryta. Låt stå kallt över natten, cirka ett dygn, täck med handduk.
  2. Koka upp långsamt under lock. Låt koka på svag värme i fem minuter och skumma noga. Konjak eller rom tillsättes därefter.
  3. Låt stå och dra några timmar, rör då och då. Slås upp på glasburkar som steriliserats i 100° varm ugn i fem minuter.
  4. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.