Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svart vinbärssylt

(1 kommentar)  
Skriv ut

Använd helst bär som är mogna i underkant, de innehåller mest pektin så att sylten tjocknar fint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Repa bären från klasarna (bären behöver inte snoppas). Lägg dem i en gryta och slå på vattnet. Koka utan socker under lock i ca 20 min. Skaka grytan då och då.
  2. Lyft bort grytan från värmen och vänd ner sockret. Rör sedan om i ca 5 min eller tills sockret är löst och sylten börjar tjockna. Det här gör man för att bären ska fyllas med lag och därmed fördela sig jämnt i syltmassan. Hoppar man över den här delen flyter bären upp överst i burkarna.
  3. Ös upp sylten på väl rengjorda, varma burkar. Paraffinera en första gång medan sylten är varm, sedan en extra gång runt kanten när sylten svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emaxen 11 augusti 2010

    Denna svartvinbärssylt var en riktig 5 poängare. Väldigt lättkokad så den kommer att kokas fler gånger. Tack för receptet/emaxen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.