Använd helst bär som är mogna i underkant, de innehåller mest pektin så att sylten tjocknar fint.
Instruktioner
- Repa bären från klasarna (bären behöver inte snoppas). Lägg dem i en gryta och slå på vattnet. Koka utan socker under lock i ca 20 min. Skaka grytan då och då.
- Lyft bort grytan från värmen och vänd ner sockret. Rör sedan om i ca 5 min eller tills sockret är löst och sylten börjar tjockna. Det här gör man för att bären ska fyllas med lag och därmed fördela sig jämnt i syltmassan. Hoppar man över den här delen flyter bären upp överst i burkarna.
- Ös upp sylten på väl rengjorda, varma burkar. Paraffinera en första gång medan sylten är varm, sedan en extra gång runt kanten när sylten svalnat.
Publicerat den
2 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna svartvinbärssylt var en riktig 5 poängare. Väldigt lättkokad så den kommer att kokas fler gånger. Tack för receptet/emaxen