Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Svartsoppa tillagas egentligen på gåsblod, men numera är det vanligare med grisblod. Svartsoppa finns ofta att köpa i november till mårtensgås färdiglagad. Värm denna och smaksätt t.ex. med lite portvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka buljongen med kryddorna, sirap och vinbärsgele på medellåg värme i ca 20 min.
  2. Vispa ihop blod, vetemjöl och vinäger. Häll blodblandningen i den varma buljongen under vispning. Tillsätt rödvin, portvin, konjak. Ställ åt sidan och låtsoppan stå och dra i 20 min.
  3. Värm soppan under vispning utan att den kokar.
  4. Servera gärna med leverkorv, gåskrås, plommon och äpplemos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.