Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartsoppa

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna fick vi hos goda vänner i Västervik. Smakade många varma kryddor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman blod, vetemjöl och vinäger. Koka den kraftiga buljongen med alla kryddor. Häll under ständig vispning blodblandningen i buljongen. Sila upp soppan, avsluta med starkspriten och låt mogna under 10-12 timmar.
  2. Servera med krås av gås, kokta äppelklyftor och katrinplommon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.