Svartvinbärslikör ger extra smak till denna krämiga cheesecake, och ett tunt lager gelé gör den vacker.
Instruktioner
- Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.
Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa i en matberedare.
Smält smöret och rör ner i kaksmulorna.
Blanda till en smulig massa och tryck ut ett jämnt lager i botten av formen.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
- Vispa äggen lätt tillsammans med sockret. Blanda kesella och créme fraiche och vispa ner i äggsmeten. Vispa till en jämn, lös smet och rör ner svartvinbärslikören.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-35 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten för att sedan stelna och bli lagom krämig när den kallnar.
Låt kallna i kylskåp.
- Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i några minuter. Värm upp likören försiktigt i mikron eller en liten kastrull på spisen.
Låt vattnet rinna av gelatinbladen och smält dem i den varma likören.
Häll försiktigt gelén i ett tunt lager över cheesecaken.
Låt stelna i kylskåp.
Lossa kakan från formens kant med en liten kniv.
Dekorera eventuellt med vinbär.
Publicerat den
28 maj 2009
Skriv kommentar