Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärscheesecake

 
Skriv ut

Svartvinbärslikör ger extra smak till denna krämiga cheesecake, och ett tunt lager gelé gör den vacker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa i en matberedare. Smält smöret och rör ner i kaksmulorna. Blanda till en smulig massa och tryck ut ett jämnt lager i botten av formen. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
  2. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret. Blanda kesella och créme fraiche och vispa ner i äggsmeten. Vispa till en jämn, lös smet och rör ner svartvinbärslikören. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten för att sedan stelna och bli lagom krämig när den kallnar. Låt kallna i kylskåp.
  3. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i några minuter. Värm upp likören försiktigt i mikron eller en liten kastrull på spisen. Låt vattnet rinna av gelatinbladen och smält dem i den varma likören. Häll försiktigt gelén i ett tunt lager över cheesecaken. Låt stelna i kylskåp. Lossa kakan från formens kant med en liten kniv. Dekorera eventuellt med vinbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.