Det här är desserten som passar till en fest man vill kunna förbereda. I sina koppar eller glas kan den stå helt färdig i kylen, bara att garnera och servera.
Instruktioner
- Koka bär och vatten under omrörning. Färska bär kokas 3 minuter, frysta 6-8 minuter. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Mixa bären till puré och passera dem genom sikt. Ta upp och smält gelatinbladen i purén, som ev värms litet igen. Låt den kallna.
- Vispa äggulorna pösiga med sockret. Tillsätt grädden och vispa massan tjock. Rör ned bärpuré och likör eller saft.
- Vispa äggvitan till hårt skum i en stor skål. Häll i bärsmeten i omgångar och blanda utan att vispa. Häll upp massan i vattensköljda portionsformar, med en rundel av bakplåtspapper i botten om du vill kunna stjälpa upp fromagen. Kyl formarna minst 3 timmar.
- Lossa runt kanten och stjälp upp, ta bort papperet och garnera med bär och ev blad.
Publicerat den
16 maj 2008
Skriv kommentar