Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsfromage

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är desserten som passar till en fest man vill kunna förbereda. I sina koppar eller glas kan den stå helt färdig i kylen, bara att garnera och servera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bär och vatten under omrörning. Färska bär kokas 3 minuter, frysta 6-8 minuter. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Mixa bären till puré och passera dem genom sikt. Ta upp och smält gelatinbladen i purén, som ev värms litet igen. Låt den kallna.
  2. Vispa äggulorna pösiga med sockret. Tillsätt grädden och vispa massan tjock. Rör ned bärpuré och likör eller saft.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum i en stor skål. Häll i bärsmeten i omgångar och blanda utan att vispa. Häll upp massan i vattensköljda portionsformar, med en rundel av bakplåtspapper i botten om du vill kunna stjälpa upp fromagen. Kyl formarna minst 3 timmar.
  4. Lossa runt kanten och stjälp upp, ta bort papperet och garnera med bär och ev blad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.