Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsgelé

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Supergod och enkel gelé som är kul att ställa på bordet istället för köpt gelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Måtta upp vattnet i en kastrull och koka bären tills de har mosats, cirka 15 minuter.
  2. Häll bärjoxet i en silduk och låt självrinna. Rör eventuellt med en träslev i silduken.
  3. Mät saften och koka den sedan om igen i 5 minuter.
  4. Tillsätt socker och rör om. Låt koka upp igen och koka sedan kraftigt i 10 minuter utan lock och omrörning.
  5. Skumma av ytan.
  6. Häll upp gelén på väl rengjorda burkar.
  7. Not: Svartavinbär har massor med pektin och behöver därför du oftast inte alls använda pektin (rent eller sylt/gerlesocker som har det i sig). Blir gelèen ändå för lös är det enkelt att koka omden ioch tillsätta lite flytande pektin som du köper i vanliga affären.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Sassmatazz 26 juli 2010

    Låter gott, hur länge håller den i kyl?

  • jredin 26 juli 2010

    Hur länge som helst eftersom jag använder Atamon (konserveringsmedel).

  • Irene-59 12 augusti 2012

    Använd INTE syltsocker till gele,inte ens tillverkaren rekomenderar det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.