Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsglögg

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Härligt glöggrecept inför kommande vinter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i de frysta bären. Låt blandningen sjuda 10 minuter under lock på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden.
  2. Sila och tryck ut den sista saften ur bären med en sked. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor. Tillsätt vaniljsocker, vaniljfrön, limeskivor, socker, stjärnanis och honung i saften. Rör om och sjud under lock i 20 minuter på lägsta värme. Rör om ett par gånger under tiden.
  3. Låt glöggen svalna i rumstemperatur. Sila och kyl den i ett dygn före servering. Spara limeskivorna till garnering.
  4. Värm glöggen före servering. Tillsätt evenetuellt konjak och garnera med limeskivor. Får ej koka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.