Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärslikör

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Att göra sin egen likör av frukt och bär är betydligt roligare än att köpa den färdig, tycker i alla fall jag...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vinbären i en glasburk med lock tex ett konserveringsglas.
  2. Fyll på med spriten och låt den stå mörkt i 3 veckor.
  3. Sila ifrån bären och tillsätt sirapen. Börja med den mindre mängden och smaka av efter några veckor så den blir så söt som ni vill ha den.
  4. Fyll den på flaska.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Shoutoutloud 17 augusti 2011

    har just varit och inhandlat brännvin för första gången i mitt liv och har gjort en laddning som jag ställt undan i min mörka svala skrubb...fick en hel stor hink full med svarta vinbär och jag har fulla frysen nu!ska även göra världens godaste dricka=)återkommer med kommentar om några veckor när det är klart.=)

  • Shoutoutloud 19 oktober 2011

    Det blev bra men jag tror man vinner på att ta den mindre mängden sirap.. Jag tog den större mängden på en gång och sambon tyckte den var sliskig. men grannen tyckte om den!jag gillade den också men det kanske är så att det är mest kvinnor som gillar likör?=) du får iaf full pott av mig.!definitivt värt att pröva. tycker hela proceduren var som spännande=)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.