Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsmarmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En fruktig konfektmarmelad med mycket smak av svarta vinbär. Förvaras i kylen och sockras före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa bären och passera genom en sil. Koka upp puré, socker och honung i en kastrull. Skumma lätt. Koka till 107º under ständig omrörning. Tillsätt pektin, koka 1 minut.
  2. Rör ihop likören med citronsyran och rör ner den i marmeladen.
  3. Klä en låg vid form, ca 15x25 cm med bakplåtspapper och häll upp fruktmassan. Täck med plastfolie och låt kallna.
  4. Skär marmeladen i bitar och vänd dem i strösocker inför servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.