Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsrulle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En klassisk rulltårta fylld med mixade vinbär i vispad grädde! I det här receptet är rulltårtan ganska stabil vilket passar när fyllningen är fuktig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och klä ugnens långpanna 30 x 40 cm, med ett bakplåtspapper. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt i smeten. Tillsätt mjölk. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. (Pensla papperet med lite kallt vatten så går det lätt).
  4. Låt kakan svalna under bakduk eller under plåten. Viktigt att täcka kakan så att den inte blir hård.
  5. Fyllning: Mixa bären och blanda med socker i en liten kastrull. Låt koka 2 minuter. Häll upp och låt kallna.
  6. Vispa grädden relativt fast och blanda med sylten. Bred över kakan. Rulla ihop från kortsidan till en tjock rulle. Skär rullen i bitar.
  7. Servera bitarna ev med lite extra vispgrädde och klasar av svarta vinbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.