En klassisk rulltårta fylld med mixade vinbär i vispad grädde! I det här receptet är rulltårtan ganska stabil vilket passar när fyllningen är fuktig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250° och klä ugnens långpanna 30 x 40 cm, med ett bakplåtspapper. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt i smeten. Tillsätt mjölk. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. (Pensla papperet med lite kallt vatten så går det lätt).
- Låt kakan svalna under bakduk eller under plåten. Viktigt att täcka kakan så att den inte blir hård.
- Fyllning:
Mixa bären och blanda med socker i en liten kastrull. Låt koka 2 minuter. Häll upp och låt kallna.
- Vispa grädden relativt fast och blanda med sylten. Bred över kakan. Rulla ihop från kortsidan till en tjock rulle. Skär rullen i bitar.
- Servera bitarna ev med lite extra vispgrädde och klasar av svarta vinbär.
Publicerat den
7 december 2007
Skriv kommentar