Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsrutor med kokostäcke

 
Skriv ut

En botten med kardemumma och svarta vinbär. I mitt tycke en utmärkt kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en långpanna. Sätt ugnen på 200º.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner. Strö över vinbären.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  4. Gör under tiden glasyren.
  5. Smält smöret och rör ihop med övriga ingredienser. Sjud någon minut, glasyren får inte koka.
  6. Bred glasyren över och grädda ytterligare i 10 minuter till ljusbrun färg.
  7. Låt svalna och skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.