Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärsskinka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Bra att göra på billig skinka efter jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort allt synligt fett på skinkan. Lägg den i en trång gryta eller kastrull. Kontrollera att termometern får plats under locket. Ta upp skinkan igen.
  2. Koka upp svartvinbärssaft och vatten i grytan. Tillsätt skalade vitlöksklyftor, ingefära, kanel och persilja. Stick in termometern i skinkan så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Lägg skinkan i den kokande skyn och låt sjuda under lock tills innertemperaturen är 70°, ca 1 timme. Vänd skinkan en gång under tiden. Låt skinkan ligga kvar i spadet ca 20 minuter om den ska ätas varm. Låt den annars kallna i spadet.
  3. Gör såsen. Skumma av fettet på spadet eller lyft av det om det kallnat. Sila ner spadet i en kastrull. Skaka samman potatismjöl och vatten och vispa ner redningen i kastrullen. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär skinkan i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat tillsammans med kokta grönsaker. Servera såsen i separat skål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.