Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärssorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svartvinbärssorbet är en otroligt frisk dessert som ger smak av sommar och sol. Man kan förstås också göra som i Frankrike och servera glassen mellan förrätt och huvudrätt, för att rensa smaklökarna. Per mobergs recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har löst sig och vätskan klarnar och låt sedan svalna.
  2. 2. Mixa vinbären och sila eventuellt bort skal och kärnor med en nätsil.
  3. 3. Blanda sockerlagen och vinbärspurén och smaka av med citronsaften.
  4. 4. Kör sedan i glassmaskin eller ställ undan i frys i cirka 4 timmar. Kom då ihåg att röra runt någon gång i timmen så att glassen blir fluffig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.