Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk jul-tiramisù

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Annorlunda tiramisù med bl.a. pepparkakor, glögg och saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram en ca 7 cm hög burk som lagom rymmer 4 pepparkakor bredvid varandra. Dela kakorna om det behövs.
  2. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa sockret och äggulorna tills det blir ljust och pösigt. Blanda ner Mascarponen. Stöt saffran med ett par nypor socker tills det blir ett ljusrött mjöl. Blanda i saffransmjölet i äggulesmeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda försiktigt ned äggviteskummet i äggulesmeten. Häll upp glögg på ett fat. Doppa hastigt undersidan av pepparkakorna i glöggen. Lägg ett lager pepparkakor i botten på formen. Häll på hälften av smeten, lägg därefter på ett till lager pepparkakor. Häll på resten av smeten. Ställ i kylskåp över natten. Pudra kanel över innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.