Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk Paella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något förenklad är denna paella om man jämför med en "äkta" spansk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka kycklingfiléerna och skär dem i mindre bitar. Skär fläskfilén i skivor.
  2. Bryn köttet väl i oljeblandat smör eller margarin i en stekgryta och krydda med salt och peppar. Bryn därefter kycklingen, salta och peppra.
  3. Finhacka löken och lägg den i grytan tillsammans med riset. Dofta över gurkmeja och häll på buljongen och vinet.
  4. Koka på mycket svag värme och under tättslutande lock, 15-20 minuter.
  5. Tillsätt ärter och räkor och koka tills riset är färdigt och torrt.
  6. Lägg upp paellan på varmt serveringsfat och dofta gärna en aning curry över. Lägg på fläskfilé och kyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.