Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk punchtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod tårta som har blivit min personliga favorit. Den brukar ha en given plats som efterrätt på påskbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda i de torra ingredienserna medan du fortsätter vispa. Häll smeten i en rund form, gärna med borttagbar kant. Grädda i 175 grader i 45 minuter.
  2. Medan kakan gräddas så gör du lagen. Smält smöret, häll i kaffet och blanda i flor- och vaniljsocker. Häll detta ovanpå den varma kakan.
  3. Låt kakan stå kallt några timmar, gärna till nästa dag.
  4. Före servering: Vispa grädden och bryt ner chokladpunchflaskorna. Dessa brukar man hitta i matvaruaffärer eller godisaffärer.
  5. Hittar du inte punchflaskor kan du ta lite punchessens och riva i mörk choklad med osthyvel.
  6. Lycka till och låt det väl smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.