- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En jättegod tårta som har blivit min personliga favorit. Den brukar ha en given plats som efterrätt på påskbordet.
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda i de torra ingredienserna medan du fortsätter vispa. Häll smeten i en rund form, gärna med borttagbar kant. Grädda i 175 grader i 45 minuter.
- Medan kakan gräddas så gör du lagen. Smält smöret, häll i kaffet och blanda i flor- och vaniljsocker. Häll detta ovanpå den varma kakan.
- Låt kakan stå kallt några timmar, gärna till nästa dag.
- Före servering:
Vispa grädden och bryt ner chokladpunchflaskorna. Dessa brukar man hitta i matvaruaffärer eller godisaffärer.
- Hittar du inte punchflaskor kan du ta lite punchessens och riva i mörk choklad med osthyvel.
- Lycka till och låt det väl smaka!
Publicerat den
25 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar