Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk sallad a la bulgur

(1 kommentar)  
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ni vet hur vi i Sverige gör: sallad, tomat och gurka - tråkig sallad.. Detta är en matig variation som inte kräver dressing vid bordet.. Flera har frågat efter recept och det verkar fungera även för de yngre. Man kan utesluta potatis eller liknande tillbehör till maten och enbart ha denna sallad till exempelvis en grillad köttbit. Passar även bra som basfyllning i tortillas.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Börja med att skruva av korken på dressingen och pressa i de två vitlöksklyftorna. Skaka om.
 2. Hacka salladen ganska fint, tärna gurkan fint. Klyfta tomaterna i fyra delar och kärna ur (skär bort fruktköttet inuti). Tärna sedan ned tomaterna fint.
 3. Blanda sallad, gurka och tomat samt salladsgrönsakerna, det gör inget om salladsgrönsakerna är frysta om det hela skall stå ett par timmar innan servering.
 4. Häll över dressing och rör om rejält 3-4 timmar innan servering.
 5. Koka 1 dl bulgur (2 port) enl anvisningar på paket men koka med minst 1/2 buljongtärning efter smak (jag föredrar en hel tärning till 2 port bulgur). Häll på olja när bulguren stått till och svalnat och rör om så att den blir smidig. (brukar hur som helst stå på de flesta bulgurpaket, men inte alla)
 6. När bulguren kallnat, blanda i denna i salladen och pudra med dill (djupfryst) efter tycke och smak. Just djupfryst dill är bra då den är så otroligt finmald.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • hocketocke 14 augusti 2011

  Mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.