Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk skogsgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Grytköttet kan tillagas obrynt, direkt i grytan men då bör mängden på soja ökas.

Ingredienser

Instruktioner

Koka samman ölet något i en gryta och blanda i lök, soja, tomatpuré, salt och kryddor. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn dem i smör i en stekpanna i omgångar och lägg över i grytan. Koka köttet sakta i 1 timme. Skär morötterna i slantar och palsternackorna i stavar. Lägg i rotfrukterna och fortsätt koka utan lock ca 10 minuter. Fräs svampen i lite smör och lägg ner dem i grytan när kött och rotfrukterna är färdigkokta. Red av grytan med vetemjöl utrört i grädden och koka grytan några minuter. Smaka av med salt och peppar och strö ev över lite hackad persilja. Serveras med kokt potatis, haricots verts och rönnbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.