Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sverige kaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Saftig kaka

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt.Rör ner vetemjöl,bakpulver och vattnet.Häll smeten i bröad form,gärna med löstagbar kant.Sätt in i ugnen på 200grader 30-40minuter.Koka under tiden fLyllningen.Smör mjölk och vaniljsocker kokas kraftigt 2min.Låt kakan svalna när den är klar.Dela den sedan i två delar och bred på fyllningen emellan.Pudra florsocker över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • qualitygirl 13 februari 2009

    Nej men va kul att jag hitta detta recept!! Min mormor gjord den här kakan och jag tycker den är jätte god! Jag har letar överallt efter det här receptet och äntligen hitta jag det!!=D Tack så mycket det är guld värt! Mvh Petra

  • boiwe 30 april 2010

    Jag skulle rekommendera att man kokar mjölk och smör men väntar med att tillsätta vaniljsockret till alldeles oå slutet eftersom smakerna har en tendens att förångas. Brukar ofta använda den här kakan som underlag till tårta: vispgrädde och massor av jordgubbar ovanpå, fyllningen räcker som den är. Testa också att byta ut 1 dl mjöl mot kakao. Mums.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.