Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sverigekaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ljuvlig saftig kaka. Ett tips....ha i en påse saffran till december så har du en god saffranskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj & mjöla en rund bakform som mäter ca 23 cm i diameter. Vispa ägg & socker vitt & poröst. Sikta ner vetemjöl & bakpulver & rör om. Vänd försiktigt ner det heta vattnet till en slät smet. Häll i bakformen & grädda kakan tills den känns torr med provsticka, ca 30 minuter. Låt vila en stund i formen innan den stjälps upp för att svalna i rumstemperatur.
  2. Lägg matfettet till indränkningen i en katrull & tillsätt mjölken. Sjud blandningen under omrörning i ca 2 minuter. dra kastrullen åt sidan & tillsätt vanillinsockret. Rör om & låt lagen svalna ca 15 minuter.
  3. Dela den mjuka kakan i två bottnar & skeda över vanillinlagen över dem. Lägg åter samma bottnarna så att fyllningen kommer i mitten. Täck kakan & ställ den kallt i minst ett par timmar att dra.
  4. Vid servering siktas lite florsocker över kakan. Till jul brukar jag klippa ut små hjärtan i papp som jag lägger på kakan innan jag siktar på florsockret, får då små julhjärtans mönster på den.
  5. Lycka till!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.