- Serverar: 10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Ljuvlig saftig kaka. Ett tips....ha i en påse saffran till december så har du en god saffranskaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj & mjöla en rund bakform som mäter ca 23 cm i diameter. Vispa ägg & socker vitt & poröst. Sikta ner vetemjöl & bakpulver & rör om. Vänd försiktigt ner det heta vattnet till en slät smet. Häll i bakformen & grädda kakan tills den känns torr med provsticka, ca 30 minuter. Låt vila en stund i formen innan den stjälps upp för att svalna i rumstemperatur.
- Lägg matfettet till indränkningen i en katrull & tillsätt mjölken. Sjud blandningen under omrörning i ca 2 minuter. dra kastrullen åt sidan & tillsätt vanillinsockret.
Rör om & låt lagen svalna ca 15 minuter.
- Dela den mjuka kakan i två bottnar & skeda över vanillinlagen över dem. Lägg åter samma bottnarna så att fyllningen kommer i mitten. Täck kakan & ställ den kallt i minst ett par timmar att dra.
- Vid servering siktas lite florsocker över kakan.
Till jul brukar jag klippa ut små hjärtan i papp som jag lägger på kakan innan jag siktar på florsockret, får då små julhjärtans mönster på den.
- Lycka till!!
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar