Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sverigetårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den 6 juni är numera helgdag och Sveriges officiella nationaldag. Det är väl värt en tårta! Vår Sverigetårta är en riktigt somrig gräddtårta med vaniljkräm, kolasås och hyvlad vit choklad på toppen. Och så jordgubbar till det, förstås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Rör varsamt smeten slät. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt den nygräddade kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp för att kallna under form eller bakduk.
  3. Blanda samman alla ingredienserna till kolasåsen och koka 7-8 minuter eller tills den börjar tjockna. Ställ åt sidan att kallna. Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Dela den kalla kakan i tre bottnar och vispa grädden. Bred ut hälften av kolasåsen på den understa bottnen. Bred vaniljkrämen ovanpå kolasåsen och lägg på mellanbottnen. Vänd ned den sparade kolasåsen i gott och väl 1/3 av den vispade grädden och bred ut kolagrädden jämnt. Lägg på den översta bottnen.
  5. Bred den sparade grädden jämnt över och runt tårtan. Hyvla den vita chokladen i tunna flagor som strös över tårtan.
  6. Tips: Du kan göra tårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.

Kommentarer (2)

  • thess80 25 maj 2009

    Supergod tårta! Jag köpte färdig botten och lade ihop den dagen innan. Väldigt populär hos både barn och vuxena :) Är själv inte speciellt förtjust i tårta i vanliga fall men denna var verkligen jätte god!

  • Zurella1 16 juli 2014

    Stått och bakat i 5 timmar, först tjocknar inte den jävla kolasåsen, så får koka upp flera gånger och hälla i mjöl. Sen så skär sig det med grädden. Dessutom berättar hon inte hur man gör vaniljkrämen. SLÖSA INTE 5 TIMMAR PÅ DETTA JÄVLA SKIT RECEPT!! DU SKA NOG INTE SKRIVA RECEPT, FÖR DET ÄR HELT ÅT SKOGEN!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.