Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Swedish macaroni and cheese

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den svenska versionen får ett lager köttfärssås i botten. Om du vill ha den vegetarisk blir det utan köttfärs. Använd gärna en ost med lite sting i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225. Koka makaronerna knappt mjuka. Smält smöret i en kastrull. Rör ned mjölet och späd med mjölken under ständig vispning. Vispa såsen slät.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ned 1 dl riven ost. Vänd ned de kokta avrunna makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bottna en ugnsfast form med köttfärssås. Häll på makaroniröran. Toppa med resten av osten.
  4. Hit kan allt förberedas och vänta i kylen. Värm/gratinera i ugnen i 20 minuter eller tills makaronerna fått fin färg och alltsammans är genomhett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.