Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sweet chili

 
Skriv ut

En god hemmagjord sweet chilisås som passar till mycket. Håller ungefär två veckor i kylen. Risvinägern kan bytas ut mot äpplecidervinäger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort fröna från chilin och skala ingefäran.
  2. Blanda chili, schalottenlök, vitlök och ingefära i en matberedare eller mixer tills det blir till en pasta. Tillsätt kokande vatten och blanda väl. Lägg sedan till övriga ingredienser.
  3. Låt såsen stå i kylen i minst en timme, eller helst över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.