Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sweet chilibiffar fyllda med rökt skinka och ost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Det här receptet kom till i dag när jag experimenterade lite. Himla gott blev det. Det blir 4 rejält stora biffar, själv åt jag bara en halv. Har inga exakta mått på kryddorna då jag provade mig fram, en liten "dutt" av varje.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att röra ihop blandfärs, lök, ägg, sweet chili, kryddorna. Jag har alltid en färdig kryddburk med krossad grön- och rosépeppar i, tog ca 1-2 tsk av det, det andra hällde jag i några "duttar". Ta till sist i ströbröd till en lagom smet som håller ihop.
  2. Forma 8 stora biffar. Lägg 4 biffar på en skärbräda, lägg på en bit rökt skinka, som du viker ihop, på det lägger man 2 skivor lagrad prästost (eller annan ost). Lägg på en biff över och tryck ihop kanterna.
  3. Stek biffarna så att de får färg. Lägg biffarna i en form och sätt in i ugnen, 150 grader, ca 40 minuter. Flytta sen ner biffarna längst ner i ugnen och sätt in en plåt med potatiskroketter överst och höj värmen till 225 grader. Vill man inte ha kroketter till så bör man ha inne biffarna i cirka 60-70 minuter, 150 grader.
  4. Vispa ihop 3 dl crème fraiche med 3 dl mjölk, häll i båda påsarna med pulversås och rör ihop. Värm såsen och låt den puttra en liten stund. Blir den för tjock, späd ev med lite mer mjölk. Krydda med lite extra svartpeppar. Avsluta med en klick smör i såsen för att runda av den lite.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bailly 4 oktober 2012

    mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.