Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sweet Chilikyckling med lime och ingefärspasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Till den lite chilistarka kycklingen passar en krämig pasta med frisk smak av lime och ingefära. Vill du bli ännu mer asiatisk byter du ut pastan mot nudlar. Se till att ha salt, peppar och en klick smör hemma innan du börjar laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna snabbt i smör och lägg över dom i en ugnssäker form som precis rymmer filéerna. Salta och pensla med chilisås.
  2. Stek kycklingen i mitten av ugnen i högst 20 minuter. Kycklingen är genomstekt när köttsaften är ofärgad. Stek inte köttet för länge, då blir köttet torrt. Pensla eventuellt på mer chilisås någon gång under stek tiden.
  3. Blanda yoghurt, limeskal och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda den rykande heta pastan med såsen. Servera kycklingen med pastan, eventuellt med extra sweet chilisås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pia61 8 mars 2008

    Åt detta igår kväll, verkligen jättegott. Jag tog creme fraiche istället för youghurt. Jag la´upp pastan på ett stort fat, halverade kycklingfiléerna på längden och la dom och körsbärstomater över pastan. Såg verkligen festligt ut. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.