- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Till den lite chilistarka kycklingen passar en krämig pasta med frisk smak av lime och ingefära. Vill du bli ännu mer asiatisk byter du ut pastan mot nudlar. Se till att ha salt, peppar och en klick smör hemma innan du börjar laga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna snabbt i smör och lägg över dom i en ugnssäker form som precis rymmer filéerna. Salta och pensla med chilisås.
- Stek kycklingen i mitten av ugnen i högst 20 minuter. Kycklingen är genomstekt när köttsaften är ofärgad. Stek inte köttet för länge, då blir köttet torrt. Pensla eventuellt på mer chilisås någon gång under stek tiden.
- Blanda yoghurt, limeskal och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda den rykande heta pastan med såsen. Servera kycklingen med pastan, eventuellt med extra sweet chilisås.
Publicerat den
23 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åt detta igår kväll, verkligen jättegott. Jag tog creme fraiche istället för youghurt. Jag la´upp pastan på ett stort fat, halverade kycklingfiléerna på längden och la dom och körsbärstomater över pastan. Såg verkligen festligt ut. Tack!