Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sweetchilimarinerad kyckling med fetaost och caschewnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En matig och supergod sallad, perfekt nu i sommar när man vill äta lättsamt och snabblagat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka risonin enligt anvsining på förpackningen. Låt den svalna.
  3. Dela kycklingfilén en gång på längden om den är stor. Stek kycklingen i smör så att den får färg. Salta och peppra.
  4. Lägg över kycklingen i en smord ugnsfast form och efterstek i ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera så att den är genomstekt.
  5. Låt kycklingen svalna och skär den sedan i mycket tunna skivor.
  6. Blanda sweet chilisås, olivolja, curry, paprikapulver, citronskal, salt och peppar till en marinad.
  7. Rör ner kycklingen och låt den marineras i ca en timme.
  8. Skala och skär gurkan i skivor och skär melonen i tärningar, dela cocktailtomaterna. Skär eller riv salladen i bitar. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt risonin.
  9. Lägg upp salladen på ett fat och ös över kycklingen i sin marinad, smulad fetaost och caschewnötter. Servera salladen med en klick yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.