Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Swissglasstårta med jordgubbar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Marängsvissen görs iordning i förväg och fryses till en glasstårta. Servera den med svenska jordgubbar. Tårtan tinar snabbt eftersom den är så porös.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädde och crème fraiche var för sig. Rör i äggula och florsocker i crème fraichen. Vispa ner crème fraiche- och äggblandningen i grädden.
  2. Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och sist grädde med lite chokladsås.
  3. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen i minst 4 timmar. Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 minuter före servering.
  4. Dekorera med jordgubbar. Servera resten av jordgubbarna till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anna78 6 juni 2008

    Denna tårta är verkligen kanongod!!

  • mammamus 19 juni 2008

    Godl och lätt gjord tårta!! men satsar nog på fler maränger nästa gång!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.