Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sydfransk fisk- och skaldjurssoppa

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ännu inte provat men det verkar sååå gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till saffranscrème fraiche, täck över den och låt den mogna i kylen i väntan på serveringen (minst ett par timmar).
  2. Skär fiskfiléerna i kuber samt skala räkor och ev. tigerräkor. Skär purjolöken och löken i tunna skivor och fänkålen och sellerin i små bitar. Skala och skär potatisen i grova strimlor.
  3. Fräs purjolök och lök lätt i oljan tillsammans med timjan och rosmarin. Tillsätt fänkål, selleri och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt potatisen samt späd med vinet och fiskbuljongen, koka upp och låt allt koka sakta ca 15 minuter.
  4. Kryssa skalet på tomaterna och doppa dem ett par sekunder i kokande vatten. Skala, klyfta och kärna ur tomaterna samt skär tomatköttet i strimlor. Blanda tomatköttet i den puttrande soppan.
  5. Skär baguetten i skivor och rosta dem lätt i ugnen. Blanda parmesanost och basilika. Hit går att förbereda några timmar före serveringen!
  6. I samband med serveringen kokas soppan upp och fisken läggs i och får sjuda 2-3 minuter. Lägg i skaldjuren och smaka av soppan med salt och försiktigt med cayennepeppar.
  7. Servera soppan omgående och låt var och en smaksätta sin portion med ost och saffranscrème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.