Ännu inte provat men det verkar sååå gott!
Instruktioner
- Börja med att blanda samtliga ingredienser till saffranscrème fraiche, täck över den och låt den mogna i kylen i väntan på serveringen (minst ett par timmar).
- Skär fiskfiléerna i kuber samt skala räkor och ev. tigerräkor. Skär purjolöken och löken i tunna skivor och fänkålen och sellerin i små bitar. Skala och skär potatisen i grova strimlor.
- Fräs purjolök och lök lätt i oljan tillsammans med timjan och rosmarin. Tillsätt fänkål, selleri och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt potatisen samt späd med vinet och fiskbuljongen, koka upp och låt allt koka sakta ca 15 minuter.
- Kryssa skalet på tomaterna och doppa dem ett par sekunder i kokande vatten. Skala, klyfta och kärna ur tomaterna samt skär tomatköttet i strimlor. Blanda tomatköttet i den puttrande soppan.
- Skär baguetten i skivor och rosta dem lätt i ugnen. Blanda parmesanost och basilika.
Hit går att förbereda några timmar före serveringen!
- I samband med serveringen kokas soppan upp och fisken läggs i och får sjuda 2-3 minuter. Lägg i skaldjuren och smaka av soppan med salt och försiktigt med cayennepeppar.
- Servera soppan omgående och låt var och en smaksätta sin portion med ost och saffranscrème fraiche.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar