Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syditalienska tunnbröd

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta tunna och krispiga bröd är supergott. Servera som på Sardinien tillsammans med svarta oliver, soltorkade tomater och pecorinoost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner bovetemjöl och vetemjöl i en skål. Tillsätt 1½-2 dl vatten, lite i taget, och oljan under omrörning. Knåda ihop degen tills den är jämn och ganska hård.
  2. Dela degen i sex bitar och lägg dem på ett mjölat bakbord. Täck över med en bakduk och låt degen vila 30 minuter i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Blanda 2 msk salt och 1 dl hett vatten och rör om tills saltet har smält. Mjöla bakbordet och kavla ut degbitarna till runda plattor som är ca 20 cm i diameter. Olja en plåt.
  4. Lägg tre degplattor på plåten och pensla dem med det salta vattnet. Sätt in plåten i ugnen och sänk ugnsvärmen till 230 grader.
  5. Grädda sex minuter, vänd bröden och pensla andra sidan. Grädda ytterligare sex minuter. Grädda de återstående bröden på samma sätt.
  6. Låt bröden svalna på ett galler tills de är krispiga. Skär pecorinoosten i skivor och lägg upp ost, tomater och oliver på ett fat och servera tillsammans med tunnbröden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.