Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sydlänsk sallad

(1 kommentar)  
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Runt Medelhavet är socker i ättiksinläggningar ovanligt. Utan socker blir inläggningen starkare i smaken men vitlöken gör den ändå aromrik. från Skördepraktikan ff. Siv och Key L Nilson

Ingredienser

Instruktioner

Skala och kärna ur de sköljda grönsakerna. Dela dem i mindre bitar. Varva dem i ett kärl med det grova saltet och låt det dra cirka 3 tim. Spola noga av saltet. Packa de avrunna grönsakerna i en väl rengjord glasburk. Koka upp ättikslagen och tillsätt konserveringsmedel när grytan tagits av värmen. Slå lagen het över inläggningen och förslut genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Linlock 24 augusti 2009

    Jag har gjort som i receptet. Stod det något om hur länge den behövde för att "stå till sig"? Jag vill börja äta genast!:) Tack för receptet igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.