Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylt av persikor och aprikoser

 
Skriv ut

Genom att blanda dessa två får man enligt mitt tycke en godare sylt än om man lagar med enbart någondera frukterna. Rostade brödets bästa vän.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta frukterna och skär dem i små bitar. Koka upp vatten med det det vanliga sockret. Lägg fruktbitarna i kastrullen när sockret upplösts. Strö därefter syltsockret över frukten och lägg på locket. När frukten täcks av vätska kan man ta locket bort.
  2. Vill man som jag ha en riktigt slät sylt kan man i detta skede ta fram stavmixern och mosa sylten en aning. Låt småkoka utan lock och ta bort allt skum från ytan. Stäng av plattan efter ca 30 minuter. Häller man sylten i steriliserade glasburkar borde den hålla i några månader utan konserveringsmedel, men knappast finns det sylt kvar så länge.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.