Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylt i olika färger

 
Skriv ut

Tycker du att det är krångligt att sylta och safta? Att det kan vara svårt att få den rätta konsistensen på sylten? Det är inget problem om du använder syltsocker. Prova den här läckra sylten med tre olika smaker och färger och se hur lätt det går. Den röda sylten består av somriga hallon, den gula av söt ananas och det översta gröna skiktet är gjort av kiwi. Det blir flera burkar sylt av en sats. Njut själv och dekorera dessutom några burkar och ge bort dem i present.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp de tre olika frukterna var för sig under omrörning. Den beräknade koktiden är ca 4 min per sort. Gör ett geléprov innan sylten ställs att svalna. Häll en klick sylt på ett kallt fat och låt sylten kallna i kylskåpet. Dra med en sked genom syltklicken, som är färdig om den inte flyter samman igen. Det är viktigt att sylten har en fast konsistens när den hälls på burkarna. I annat fall blandar de olika sorterna sig med varandra och du går miste om den fina smak- och färgsensationen. Sylten bör svalna och stabilisera sig 3–4 tim innan den hälls på väl rengjorda burkar som genast försluts.
  2. Syltsocker är en produkt som består av socker, pektin och konserveringsmedel. Det finns risk för att innehållet blandas ojämnt i förpackningen. Häll därför syltsockret i en skål och blanda väl innan du mäter upp angiven mängd. Ingredienserna räcker till ca 2 l sylt. Förvara sylten svalt och mörkt.
  3. 1 Hallonsylt. Repa hallon försiktigt. Häll dem i en kastrull. Tillsätt saften av 1 citron och syltsocker. Koka livligt 4 min. Låt sylten svalna 3–4 tim.
  4. 2 Ananassylt. Skala ananas. Avlägsna ”ögonen” med en vass kniv. Skär ananasen i små bitar och mosa dem med en mixerstav. Häll ananasmoset i en kastrull. Tillsätt saften av 1 citron och syltsocker. Koka livligt 4 min. Låt sylten svalna 3–4 tim.
  5. 4 Kiwisylt. Skala kiwifrukterna. Tärna dem fint och mosa dem med en mixerstav. Pressa och tillsätt saften av 3 citroner.
  6. 5 Häll kiwimoset i en kastrull. Tillsätt syltsocker och rom. Koka livligt 4 min. Låt sylten svalna 3–4 tim.
  7. 6 Fyll burkar med avsvalnad sylt, en färg i taget. Börja med hallonsylt och avsluta med kiwisylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.