Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylt på vita vinbär

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det är enkelt att göra sylt, även på vinbär. Mycket god på gröt t.ex. De vita bären är bra för de som är allergiska mot färg. Vissa människor kan inte äta bär med färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bären med socker och lite vatten, ca15- 20 minuter. Rör då och då under tiden i grytan. Om det blir för tjockt, ha i lite mer vatten. Smaka av med mera socker om du vill ha sötare sylt. Ju längre tid du kokar dess segare sylt. Ibland kan det vara godare. Pröva gärna själv. Tillsätt eventuellt lite askorbinsyra (c-vitamin) efter kokningen, eftersom c-vitamin kokas delvis bort under tillredningen. Läs på förpackningen (finns på affären) Sylten blir ändå lite rosafärgad, fast bären är vita.
  2. Om du gör många burkar kan du röra ned natriumbensonat som konserveringsmedel. Jag brukar bara göra en burk i taget. Har bären infrysta i "lagom" stora plastpåsar, för ett kok. Om du har lingon kan du blanda med lingon. Då får du en naturlig konservering. Lingon innehåller ett eget bensonatsyra. Lycka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.