Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltad squash

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Jättegott till alla kötträtter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset.. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter. Låt rinna av väl.
  2. Blanda ättikssprit, vatten och socker i en kastrull. Låt lagen koka upp. Tillsätt senapskorn, svrtpepparoch ingefära. Lägg i squashbitarna och låt dem koka i lagen 2-3 min.
  3. Ta upp bitarna och lägg dem i väl rengjorda glasburkar. Tillsätt skalad skivad pepparrot.
  4. Koka ihop lagen några minuter och häll den i burken så att den täcker squashen. Sätt på täta lock och låt svalna.
  5. Förvara burkarna i kylen. Vänta minst ett par veckor innan du smakar på den. Mums!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fredrikopetra 13 september 2009

    Kanon gott. Lagom krispig.......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.