Bra om man får stor squash! Blir krispig.
Från Skördepraktikan ff Siv och Key L Nilson
Instruktioner
- Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor
Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den. Rör så att sockret smälter.
- Lägg i squashen i omgångar och sjud sakta i ca 10 min under lock (anm. hade inget lock). Ta upp den med hålslev och packa den på väl rengjorda glasburkar. Dela ev. ingefäran i mindre bitar och lägg bland squashen.
- Koka upp lagen en kort stund på hög värme utan lock. Ta den av värmen och skumma väl. Tillsätt ev konserveringsmedel. Slå lagen het över så att innehållet täcks. Förslut.
Klar efter ett par dagar.
- Det blir mycket lag, så var inte så noga med squashen
Publicerat den
9 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ojoj vad gott, tack för receptet :)