Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltade asiagurka

 
Skriv ut

Det här kommer från äppellandets sommarrecept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala gurkorna med potatisskalaren. Rensa ev ur kärnhuset. Skär gurkorna i bitar. Lägg dem i en kastrull. Häll över vatten så det täcker gurkorna salta. Förväll gurkorna i ca 5 minuter tills de blivit lite mjuka. Häll av vattnet och låt gurkorna svalna.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till lagen och koka upp den. Skumma väl. Lägg gurkorna på burkar. Häll på den heta lagen över gurkorna. Förvaras svalt i täta burkar ett par dagar. Häll av lagen i en kastrull och koka upp den på nytt med kryddorna. Låt kallna. Häll lagen över gurkorna på nytt och förvara svalt. Låt mogna någon vecka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.