Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltade kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skölj kantarellerna och lägg dem i en kastrull. Mät upp och häll på så mycket vatten att det täcker svampen. Tillsätt salt och koka cirka tio minuter. Sila av spadet, men spara tre deciliter till lagen. Blanda samman ingredienserna till lagen. Koka upp den. Lägg i kantarellerna och låt koka cirka 45 minuter. Lägg svampen med lag på väl rengjorda burkar. Se till att lagen täcker svampen. Sätt på lock och förvara burkarna svalt. Syltade kantareller är en läckerhet till fågel och vilt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.