En god liten kaka som få kan motstå. Ett recept av Leila Lindholms.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.
- Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska endast precis gå ihop.
Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft, höj temperaturen 20-25 grader om du använder vanlig ugnsvärme.
- Rulla degen till små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper.
- Tryck en grop med fingret i mitten av varje kaka och klicka i en knivsudd sylt.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått ljus färg.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar