Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltmunkar

(3 kommentarer)  
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Verkligen goda munkar. Dom tog snabbt slut när barnen kom hem ialf :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm (37 °). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Blanda i socker, salt, äggulor och mjöl. Rör samman degen väl. Täck över och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen med lätta tag på mjölat bakbord så den blir ca 1 cm tjock. Ta ut ca 20 rundlar (ca 6 cm i diameter) med mått. Täck över och låt dem jäsa ca 30 min.
  3. Värm fettet till 180°. Lägg ner några munkar i taget. Fritera dem vackert guldbruna, ca 1 min på varje sida. Låt munkarna rinna av på hushållspapper. Vänd dem i socker.
  4. Servera varma eller kalla.
  5. Så här gör man syltmunkar: Kavla ut degen. För att få lagom utrymme för varje syltmunk: Markera lätt 10 rundlar på halva degen. Lägg en klick fast sylt, t ex av aprikos, mitt på ringarna.
  6. Vik över den andra deghalvan. Ta ut rundlar där upphöjningarna med sylt syns.
  7. Tryck till kanterna och fritera.
  8. Jag tog ett glas och gjorde rundlar. Sen satte jag sylt i mitten på en och satte på den andra och tryckte ihop kanterna. Tyckte det var enklast. Hallonsylt och Hjortronsylt var en stor succé

Kommentarer (3)

  • svartbil 22 maj 2012

    noob

  • svartbil 22 maj 2012

    noob

  • svartbil 22 maj 2012

    noob

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.