Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltsnibbar med tosca

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En riktigt lyxig efterrättskaka med sylt i mitten och ett härligt täcke av toscaglasyr med tre sorters nötter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mixa samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen på ett bakpapper i en liten långpanna, ca 16 x 20 cm. Du kan vika till papperet om du inte har det exakta måttet på formen. Bred på sylten.
  2. Fyllning: Rör matfettet mjukt och smidigt. Riv mandelmassan och tillsätt den. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret. Rör tills allt är precis blandat. Bred ut smeten på sylten. Grädda i 200 grader ca 15 minuter till att börja med.
  3. Toscasmet: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen blir lätt mörka. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga av skalen. Rosta även de andra nötsorterna. Hacka alltsammans. Smält matfett, socker och sirap i en kastrull under omrörning. Tillsätt nötter och vetemjöl. Låt sjuda 1 minut under omrörning.
  4. Bred ut smeten på en halvgräddade kakan och fortsätt grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i sneda rektanglar (romber) eller trekanter (snibbar).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.