En riktigt lyxig efterrättskaka med sylt i mitten och ett härligt täcke av toscaglasyr med tre sorters nötter!
Instruktioner
- Botten: Mixa samman mjöl, matfett och socker, gärna i en matberedare. Tryck ut degen på ett bakpapper i en liten långpanna, ca 16 x 20 cm. Du kan vika till papperet om du inte har det exakta måttet på formen. Bred på sylten.
- Fyllning: Rör matfettet mjukt och smidigt. Riv mandelmassan och tillsätt den. Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör ordentligt mellan varje. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret. Rör tills allt är precis blandat. Bred ut smeten på sylten. Grädda i 200 grader ca 15 minuter till att börja med.
- Toscasmet: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen blir lätt mörka. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga av skalen. Rosta även de andra nötsorterna. Hacka alltsammans. Smält matfett, socker och sirap i en kastrull under omrörning. Tillsätt nötter och vetemjöl. Låt sjuda 1 minut under omrörning.
- Bred ut smeten på en halvgräddade kakan och fortsätt grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i sneda rektanglar (romber) eller trekanter (snibbar).
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar